Frihetsgudinnan med Ellis Island & statysockeln

Frihetsgudinnan med Ellis Island & statysockeln

Pris från 755 kr

Kom tätt intill New York Citys mest kända Lady på denna fantastiska Statue of Liberty-tur till Frihetsgudinnan. Ta en tidig färja till Liberty Island och undvik de stora publikmassorna. Turen inkluderar en specialentrébiljett upp i statyns sockel!

Höjdpunkter:
- Ta en tidig färja till Liberty Island & Frihetsgudinnan
- Undvik de stora folkmassorna med en tidig avresa
- Njut av en guidad rundtur på Liberty Island
- Få specialentrébiljett till statyns piedestal & sockel
- Besök Ellis Island Immigration Museum
- Få ut mer av besöket med en expertguide på Ellis Island
- Gå i separationstrappan & besök kyssplatsen
- Lyssna till berättelser vid American Immigrant Wall of Honor
- Liten grupp på max. 20 personer

Träffa New Yorks mest berömda dam på nära håll
Dagens utflykt börjar med ett historiskt sammanhang där vi uppmärksammar platser runt Battery Park. Minnesmärkena här får sällan den uppmärksamhet de förtjänar, från besökare som rusar förbi för att gå ombord på färjan. Du får får besöka några av dem: Castle Clinton National Monument, Pier A Harbour House, American Merchant Mariner Memorial, bronsskulpturen The Sphere och minnesmärket över New Yorks Koreanska krigsveteraner.

Sedan bär det av till Liberty Island, vi tar expresskön ombord en tidig färja för att få de bästa platserna - och för att undvika de stora folkmassorna vid statyn. När vi anländer får vi njuta av den fantastiska utsikten över New York och Manhattans skyline. Guiden visar dig in i statyns sockel, statypiedestalen, och du kommer närmare Lady Liberty än vad många vanliga besökare någonsin gör. Här får du höra mer om stadens största ikon och turistmål.

Lady Liberty var en gåva från Frankrike, som en symbol för vänskapen mellan Frankrike och USA och är en idag en universell symbol för frihet och demokrati. Statyn byggdes i Frankrike, monterades ned och fraktades med båt till USA där den monterades upp igen på Liberty Island. Invigningen skedde år 1886 med pompa och ståt.

Tillbaka på färjan och vidare till Ellis Island, där vi får vandra i fotspåren av 12 miljoner invandrare. Lär dig mer om den långa invandringsprocessen som de fick gå igenom, gå i separationstrappan för att förstå öns två väldigt olika namn - ”On av Hopp” och "Ön av Tårar". Tillsammans med din expertguide utforskar du museets imponerande samling av interaktiva utställningar.

Utflykten slutar på Ellis Island, om du önskar kan du stanna kvar lite längre, eller ta färjan tillbaka till Battery Park och Manhattan med din guide.

Hur får jag mina biljetter? 
Strax efter det att din bokning är slutförd skickas din e-biljett direkt till din e-post, det är bara att skriva ut den och ta med på turen.

Var börjar turen? 
Turen börjar vid Pier A Harbor House i Battery Park. Vänligen möt upp 15 minuter innan start. 

Var slutar turen?
På Ellis Island. Du kan antingen stanna kvar och åka tillbaka när du vill, eller ta färjan tillbaka till Battery Park tillsammans med guiden.

Hur lång tid varar turen? 
Ca 4 timmar. 

Finns det barnbiljetter? 
Ja, för barn mellan 4-12 år. Barn under 4 år följer med gratis i sällskap med vuxen betalande. 

Viktig information
- OBS! Tillträde till Frihetsgudinnans krona ingår INTE i turen, till följd av National Park Services säkerhetsföreskrifter.
- Notera att det är 215 trappsteg från lobbyn upp till Frihetsgudinnans sockel, det finns ingen hiss.
- OBS! Alla besökare måste passera genom en flygplatsliknande säkerhetskontroll för att komma in i Frihetsgudinnan. Vissa föremål är inte tillåtna att ta med in, och kan komma att konfiskeras utan att returneras. Vi hänvisar till Statue of Liberty riktlinjer gällande specifika förbjudna föremål: http://www.nps.gov/stli/planyourvisit/yoursafety.htm

- Om du har en större ryggsäck eller väska måste du lämna den i ett låsbart skåp i lobbyn (kostar ca $2 - endast sedlar tas emot). Tänk på att ta med dollarsedlar, mynt accepteras inte.
- Notera att färjan till Liberty Island och Ellis Island inte kör vid ogynnsamma väderförhållanden, som tungt regn eller storm. Om inställda färjor inträffar blir du erbjuden en alternativ tur.

 

Boka biljetter

Välj datum
Frihetsgudinnan med Ellis Island & statysockeln Info

Frihetsgudinnan med Ellis Island & statysockeln
Möt din guide utanför Pier A Harbour House, 22 Battery Place, Battery Park, till höger om färjan till Frihetsgudinnan och Castle Clinton.

Info

Frihetsgudinnan med Ellis Island & statysockeln
Dagligen kl. 08.30 eller 09:00.

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
Närmaste tunnelbanestation: Bowling Green

Visa karta Visa karta

08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post


Till kundvagnen