New Yorks mörka sida med en NYPD-guide

New Yorks mörka sida med en NYPD-guide

Pris från 591 kr

Tillbringa ca 3 timmar tillsammans med en pensionerad NYPD-polis eller utredare och lyssna till de chockerande sanningarna om New Yorks organiserade brottslighet och moderna skandaler. Du får besöka Lower East Side, Wall Street och Little Italy, där alla möjliga typer av brottslingar, från kapten Kidd och Boss Tweed till John Gotti, Leona Helmsley och de verkliga Wolves of Wall Street, har regerat.

Höjdpunkter:
- Guidad tur med en pensionerad NYPD-polis eller utredare
- Hör om New York Citys turbulenta & mörka förflutna
- Besök Lower East Side, Wall Street & Little Italy
- Ta del av New Yorks historiska ”crimeline”; brottstidslinje
- Hör om gäng, skandaler & maffiabossar
- Njut av en liten grupp med max. 15 personer

Utforska New Yorks mörka kriminella sida
Denna spännande och populära utflykt börjar på Lower Manhattan där du får höra mer om de politiska intriger och den korruption som sträcker sig hundratals år tillbaka i New York City. Du får höra om makt och pengar i historier om Wall Street; oavsett om det är ett försök att störta USA:s regering eller bokstavligen undvika att bli dömd för mord.

Lönecheckarna blir tunnare och livet blir allt svårare när vi vandrar vidare till Lower East Side. Här ser du de ökända hyreshusen där immigrantfamiljer bodde under odrägliga förhållanden. Området Five Points var särskilt ökänt och omtalat, självaste Charles Dickens sägs ha besökt platsen på 1880-talet för att se misären med egna ögon, då han inte kunde tro att det var så illa som det sades. Vi inser hur realistisk filmen "Gangs of New York" egentligen var och att irländska gäng faktiskt bodde i hålor och tunnlar under gatorna.

Det var förstås inte bara irländska gäng som höll till på New Yorks gator under förra århundradet. Vi tar en sväng förbi Chinatown och får höra mer om de våldsamma krig som ägde rum här på 1970- och 1980-talen. Little Italy har också haft sin beskärda del av kriminalitet, med ökända maffiafamiljer som drev caféer och restauranger under hela 1920-talet. Men var det verkligen så dramatiskt som i TV-serien "The Sopranos"? Låt din NYPD guide avslöja svaret!

Det är guiderna, pensionerade NYPD-poliser eller kriminalare, som gör dessa turer till något alldeles extra! Efter att ha spenderat sina arbetsverksamma liv på gatorna på jakt efter brottslingar, kan din guide berika dig med mörka historiska berättelser och egna personliga anekdoter, vilket ger dig en mycket personlig upplevelse.

Hur får jag mina biljetter?
Strax efter att din bokning är klar skickas din e-biljett till din e-postadress, skriv ut dokumentet och ta med på turen.

Var börjar turen?
Samling utanför Fraunces Tavern på Pearl St. Vänligen möt upp 15 minuter innan din turens start.

Var slutar turen?
Utanför Umbertos Clam House på Mulberry St.

Hur lång är turen?
Ca 3 timmar.

Vilka biljettkategorier finns tillgängliga?
Vuxen (13+)
Barn (4-12)
Små barn (0-3): gratis

Viktig information:
Tänk på att denna guidade tur inte är lämplig för små barn på grund av sitt våldsamma innehåll.

 

Boka biljetter

Välj datum
New Yorks mörka sida med en NYPD-guide Info

New Yorks mörka sida med en NYPD-guide
Möt din guide utanför Fraunces Tavern, 54 Pearl St. (på Broad St.).

Info

New Yorks mörka sida med en NYPD-guide
Tisdag, fredag & lördag kl. 10:30.
(med reservation för ändringar)

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
Närmaste tunnelbanestation: South Ferry Station

Se på en karta Se på en karta

08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post


Till kundvagnen